Gevelbekleding

l

Gevelbekleding vakman regio Izegem

De gevel van een woning geeft mensen meteen een eerste indruk van wie je bent. Het is een soort ‘visitekaartje’ van jou als persoon. Een nette, onderhouden gevel oogt fris en doet de waarde van uw woning stijgen.

Samen met een goede dakbedekking vormt een goed geïsoleerde gevel een soort warme deken rond uw woning. Daarom hebben we ons, bij Dakwerken Izegem, ook gespecialiseerd in het plaatsen van (nieuwe) gevelbekleding.

Wij zorgen zowel voor het plaatsen van isolatie en een buitengevel bij nieuwwoningen, als het renoveren van bestaande gevels. Hierbij richten we ons vooral op bekleding in crepi, steenstrips, hout en zink, en elke combinatie van deze materialen.

Wanneer u uw gevel wenst te vernieuwen, komen we graag bij u langs om de huidige toestand met u te bekijken en de verschillende opties te bespreken. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om enkel uw gevel op te lappen als de isolatie niet voldoet aan de wettelijke normen. Wij bekijken in hoeverre de eventuele, reeds bestaande isolatie voldoet en doen u, indien nodig, een voorstel voor het plaatsen van extra gevelisolatie.

Pas daarna kunnen we uw buitengevel een nieuwe, frisse look geven.

Troeven van diverse soorten gevelbekleding.

Gevelbekleding wordt zowel geplaatst voor esthetische als voor praktische redenen. Met een passende gevelbekleding krijgt uw woning een nieuwe, frisse look, maar u kunt er ook voor extra gevelisolatie mee zorgen.

Elke soort gevelbekleding of -bedekking heeft zijn eigen troeven en unieke eigenschappen. Een klein overzichtje waarom u niet gewoon voor een standaard, mooie bakstenen buitenmuur zou kiezen.

Onderhoudsarme vernieuwing oude gevel
Onderhoudsarme vernieuwing oude gevel

In veel gevallen kan de gevelbekleding snel en eenvoudig op de oude gevel geplaatst wordt. Op die manier straalt uw woning, op een budgetvriendelijke manier, weer als nooit tevoren.

Gevelbekleding zorgt voor een unieke uitstraling van uw woning of gebouw. Daarnaast verbergt het de oude gevel op een snelle en kostenbesparende manier.

Ook zorgt gevelbekleding voor een betere isolatie van de woning. Gevelbekleding is in verschillende materialen verkrijgbaar.

Heel wat mogelijkheden
Heel wat mogelijkheden

Door de talloze soorten materialen die geschikt zijn als gevelbekleding, kunt u echt alle kanten uit en uw woning exact de look geven die u voor ogen had.
U bepaalt welke kernfactoren u het belangrijkste vindt en wij leggen u op basis hiervan een voorstel voor. Dankzij de talloze mogelijkheden vinden we altijd een gevelbekleding die perfect bij de uitstraling die u met uw huis wil bereiken, past.

Extra isolatie en bescherming
Extra isolatie en bescherming

Sommige gevelbekleding bieden een extra isolatielaag, zowel op thermisch als op geluidsvlak. Of ze worden gebruikt om op de extra gevelisolatie te plaatsen. Hiervoor wordt heel vaak crepi gebruikt.

Hout is dan weer een ideaal isolatiemateriaal op zich, maar heeft het nadeel dat het regelmatig onderhoud nodig heeft.

Wilt u net zo weinig mogelijk onderhoud? Dan zijn zink en PVC een ideale keuze. Beiden zijn bovendien ook uiterst duurzaam.

Steenstrips zijn dan weer heel eenvoudig te plaatsen en bewaren de authenticiteit van een bakstenen woning.

Gevelbekleding in diverse materialen

Er worden heel wat verschillende materialen gebruikt voor het bekleden van gevels, waaronder hout, kunststof, steenstrips en zelfs metaal.

Bij ons kunt u terecht voor gevelbekledingen in al deze materialen, waarbij we bij metaal vooral gespecialiseerd zijn in zink. Maar ook gevelbepleistering en crepi of het overschilderen van uw gevel behoren tot de mogelijkheden.

Elk materiaal heeft z’n voor- en nadelen en de keuze is zo groot dat u vaak het bos door de bomen niet meer ziet. Geen nood, bij Dakbedekking Izegem komen we graag langs om de diverse opties te bekijken en u bij te staan met tips en advies.

Wij luisteren naar wat u belangrijk vindt en gaan hiermee aan de slag om de meest geschikte gevelbekleding aan u voor te stellen. Hierbij zullen vooral de levensduur, de prijs, het onderhoud en de milieuvriendelijkheid een grote rol spelen.

Van nieuwbouw tot verbouwingen of totaalrenovaties: ons professioneel team ziet elk project als een uitnodiging en is enkel tevreden wanneer ze een resultaat van hoogstaande kwaliteit kunnen aanbieden.

 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wenst u graag een gratis, vrijblijvende prijsofferte? Neem dan zeker contact met ons op.