Hellende Daken

l

Hellend Dak

Hellende daken worden het meest geplaatst wanneer men een huis bouwt of renoveert. Het oogt mooi, geeft een knus en warm gevoel en creëert vaak extra woonruimte. Bij Dakwerken Izegem kunt u terecht voor herstellingswerken, renovaties en het plaatsen van nieuwe hellende daken.

Wij staan garant voor een stevige constructie, de juiste dakisolatie en het uiteindelijk plaatsen van dakpannen of leistenen. Dit allemaal met oog voor detail en rekening houdend met de heersende normen.

Meestal wordt meteen ook gevraagd om de dakgoten te vernieuwen. Uiteraard hoort ook dat tot ons takenpakket.

Wenst u van uw zolder een échte volwaardige ruimte te maken die dienst kan doen als extra slaapkamer, bureauruimte, speelkamer,…? Dan raden we aan om meteen ook een Velux raam te laten plaatsen. Dit is echter een geheel persoonlijke keuze waarbij de beslissing volledig in uw handen ligt.

Voordelen Hellende Daken

De keuze voor een hellend dak wordt beïnvloed door drie elementen: je kunt er esthetisch verschillende kanten mee op, het biedt extra ruimte in de woning en het is op lange termijn toch de beste keuze om een maximale bescherming tegen weersomstandigheden en dergelijke te garanderen.

'VORM'EFFICIËNT EN DUURZAAM
'VORM'EFFICIËNT EN DUURZAAM

Tegenwoordig is de EPB van een woning een zeer belangrijk element geworden. Specialisten weten te vertellen dat een hellend dak hiervoor het meest efficiënt is. Voor hetzelfde woonvolume heb je namelijk minder buitenoppervlakte nodig. Bovendien is een hellend dak gemakkelijk luchtdicht te maken. Gevolg: minder energieverliezen.

Wanneer u dan voor kleidakpannen kiest, gaat u meteen voor een uiterst duurzame oplossing. Ze worden op een ecologische manier vervaardigd en bestaan uitsluitend uit natuurlijke materialen. Ze hebben een lange levensduur en wanneer ze toch aan vervanging toe zijn, zijn ze eenvoudig te recycleren.

FINANCIEEL VOORDELIG
FINANCIEEL VOORDELIG

Door de lange levensduur, maar ook doordat je meer volume hebt en zo dus gemakkelijk een extra kamer kan bij maken zonder al te grote kosten, is een hellend dak financieel de voordeligste optie.

Maar er is meer. Met een hellend dak kunt u vlot regenwater opvangen die afgeleid wordt naar een regenwaterput voor eigen gebruik zoals wc-spoeling, tuin,planten water geven wasmachine, het wassen van de auto,…

Met een hellend dak vangt u maar liefst tot 95% van het regenwater op, wat bij een plat dak slechts 60% is. Een mooie korting op uw waterfactuur.

PRAKTISCH GEZIEN DE EERSTE VAN DE KLAS
PRAKTISCH GEZIEN DE EERSTE VAN DE KLAS
Hellende daken zijn in België zo goed als de standaard norm. Hierdoor hebben dakwerkers dit type dak tot in de perfectie kunnen uitwerken met als gevolg dat de uitvoering vlot kan gebeuren met de nodige aandacht voor een naadloze isolatie, een prima onderdak en goede luchtdichtheid.
U kunt dus gegarandeerd jarenlang zorgeloos van uw hellend dak genieten.
Ook stedenbouwkundig zult u zelden op problemen stoten.

Technisch gezien zijn hellende daken beter bestand tegen belasting door sneeuw en andere weersomstandigheden, tenminste, als ze door een vakkundige dakwerker werden uitgevoerd.En als laatste zijn onderhoud en eventuele herstellingswerken tot een minimum herleid.

Op zoek naar een dakwerker in Izegem?

Bent u op zoek naar een gedreven dakwerkersteam in de omgeving Izegem? Dan willen we onszelf ten zeerste aanbevelen. 😀

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wenst u graag een gratis, vrijblijvende prijsofferte? Neem dan zeker contact met ons op.