Platte Daken

l

Op zoek naar een specialist in platte daken in de regio Izegem?

Platte daken zie je vaak bij bijgebouwen, magazijnen, appartementen en kantoorgebouwen. Bij Dakwerken Izegem nemen we met plezier zowel grote als kleine dakwerken aan. U kunt beroep op ons doen voor zowel nieuwprojecten, verbouwingen, maar ook voor herstelwerken of renovaties.

Onze platte daken zijn van een uitmuntende kwaliteit met een gegarandeerde waterdichtheid en een goede afvoer van regenwater doordat we een lichte, nauwelijks met het oog zichtbare, helling voorzien van minimum 2%, afhankelijk van de grootte van het dak.

In tegenstelling tot vroeger zijn platte daken niet langer minderwaardig aan hellende daken dankzij vernieuwde technieken en inzichten. Ze hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en zijn niet langer meer puur functioneel, maar hebben ook diverse andere voordelen.

We geven hier graag een woordje meer uitleg over platte daken.

Voordelen Platte Daken

Hoewel hellende daken nog steeds de norm zijn bij particuliere woningen, worden platte daken ook steeds vaker geplaatst. Ze zijn dus niet langer het ‘mindere’ broertje van hellende daken die bijna uitsluitend op commerciĆ«le gebouwen geplaatst worden.

Platte daken hebben heel wat voordelen en de kwaliteit ervan is door de jaren heen sterk verbeterd. We geven je graag een overzicht van de diverse mogelijkheden van een plat dak.

Eenvoudige Constructie
Eenvoudige Constructie

Een plat dak heeft een eenvoudigere constructie dan een hellend dak waardoor het sneller geplaatst is. Dit scheelt uiteraard in werkuren en is dus voordeliger voor uw portemonnee.

Wanneer u een gedeelte wil bijbouwen, is een plat dak voor het bijgebouw makkelijker te integreren in het reeds bestaande gedeelte.

Ook is het veel eenvoudiger om een plat dak te isoleren.

Ruimtebesparend
Ruimtebesparend

Hoezo, ruimtebesparend? Je hebt toch niet de extra ruimte van een hellend dak?
Dat klopt inderdaad, maar er is bij een puntdak altijd een deel dat niet bruikbaar is.

Wanneer u een plat dak plaatst, gebruikt u alle binnenruimte op een zeer efficiƫnte manier en gaat er geen vierkante cm verloren.

Daarnaast kan een plat dak ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld HVAC-installaties of, in begrijpelijkere termen, installaties voor warmte, ventilatie en airconditioning. Van warmtepompen tot leidingen voor ventilatie en uiteraard ook zonnepanelen: uw plat dak is hiervoor een uiterst geschikte plaats.

Een goede prijs/kwaliteit.
Een goede prijs/kwaliteit.

Zoals reeds gezegd vergt het plaatsen van een plat dak minder werkuren, maar ook minder materiaal, wat duidelijk een verschil maakt op de eindfactuur.

Daarnaast is het, voor een ervaren klusser, heel eenvoudig om zelf eventuele kleine lekkages of kleine probleempjes op te lossen. Uiteraard dient u dit wel te doen met het juiste materiaal en volgens de regels van de kunst.

Leuke opties
Leuke opties

Een plat dak hoeft er niet altijd grauw en grijs uit te zien. Zo leent dit type dakbedekking zich uitstekend tot het maken van een daktuin of standaard groendak. Let wel: dit moet aangevraagd worden bij de gemeente en het plat dak dient een stevige constructie te hebben.

Geen groene vingers, maar wilt u graag van het plat dak van uw bijgebouw een gezellig zonneterras maken? Ook dat is perfect haalbaar. Maar ook hier moet de constructie uiteraard stevig genoeg zijn om er op te kunnen lopen.

Wilt u graag een plat dak laten installeren of renoveren in de regio Izegem?

Ons team van gespecialiseerde dakwerkers levert steeds proper en kwalitatief werk!

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wenst u graag een gratis, vrijblijvende prijsofferte? Neem dan zeker contact met ons op.