Zinkwerken

Professionele Zinkwerken

Een goede dakwerker heeft ook de nodige kennis van allerhande zinkwerken. Dakgoten en afvoerbuizen zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met je dak. Bij Dakwerken Izegem plaatsen we uw zinkwerken met oog voor detail en met de hoogst mogelijke regenwaterrecuperatie. Zo koppelen we het esthetische aan het nuttige.

Zink is het meest gebruikte gekozen materiaal voor dakgoten en afvoerpijpen. Het is erg duurzaam en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk en bij schade heel eenvoudig te herstellen.

Naast dakgoten en afvoerbuizen bieden wij ook de mogelijkheid tot het plaatsen van een volledig zinken dak. Zinken daken waren in de jaren ’90 al erg populair, maar ook de laatste jaren vallen ze weer in de smaak bij veel mensen. Een zinken dak oogt mooi en stijlvol en is daarnaast duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

En om het plaatje helemaal compleet te maken kunt u ten slotte bij ons ook terecht voor zinken gevelbekleding.

Ons professioneel team installeert, vervangt en herstelt al uw zinkwerken met de nodige vakkennis en oog voor detail.

 

Zinkwerken Voordelen

Zink heeft niet alleen een goede prijs/kwaliteit verhouding: het heeft ook tal van voordelen, wat vaak de doorslag geeft wanneer mensen de keuze van het soort materiaal voor hun dakgoten en afvoerpijpen moeten maken.

Daarnaast wordt het ook steeds populairder als dakbedekkingsmateriaal. Een zinken dak oogt fris en modern en heeft een enorm lange levensduur. Dat komt omdat krassen, deuken en lichte milieuschade zichzelf na verloop van tijd kan herstellen.

Architecten werken enorm graag met zink omdat het een uiterst flexibel en plooibaar materiaal is dat zich gemakkelijk laat bewerken. Dat zorgt uiteraard voor heel wat mogelijkheden.

Hieronder geven we een globaal overzicht van de voordelen van zink, zowel als dakbedekking en gevelbekleding als voor het afvoeren van uw regenwater.

Levensduur
Levensduur

Zink heeft een levensduur van gemiddeld 100 jaar. Dat wil dus zeggen dat het letterlijk een leven lang mee gaat. Bovendien is het erg onderhoudsvriendelijk. In principe hoeft u uw dak, gevel of regenwaterafvoeren gedurende uw leven dus nooit te vervangen, wat het tevens tot een kostenbesparend materiaal maakt.

Divers
Divers

Zink is uiterst flexibel en gemakkelijk vorm te geven zonder aan kwaliteit in te boeten. Het geeft uw woning een unieke uitstraling en is te combineren met talloze andere materialen. Hierdoor schept het de mogelijkheid om het te gebruiken bij zowat alle mogelijke stijlen. Van klassiek tot modern.

Geprepatineerd zink is ook beschikbaar in diverse kleuren. Door al deze mogelijkheden kunt u uw woning werkelijk een unieke uitstraling geven die volledig bij uw persoonlijkheid past.

Milieuvriendelijk
Milieuvriendelijk

Zink is een uiterst milieuvriendelijk product. Niet alleen kan het overal uit de grond gewonnen worden, het heeft ook een letterlijk levenslange levensduur.

Is uw dak, gevel of dakgoot toch aan vervanging toe? Dan kan het zink voor minstens 95% gerecycleerd worden.

Zink is zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor er geen milieuvervuilende schoonmaakproducten gebruikt moeten worden.

Al deze bovenstaande elementen plus een lage bijdrage aan broeikasgas CO2 en verzuring zorgt ervoor dat zink een uitstekend milieuprofiel heeft.

Zinkwerken regio Izegem

Zink is een bekend product in de bouwwereld. In België wordt het vooral gebruikt voor dakgoten, maar stilaan ziet de Belg ook wel de voordelen van een zinken dak in en zie je steeds vaker hellende daken in zink verschijnen bij een nieuwbouw- of renovatieproject.

Zink wordt al sinds de 19e eeuw toegepast in Parijs en is een favoriet materiaal van heel wat architecten omdat het zo flexibel en vormbaar is.

Bijna overal ter wereld vind je zink in de aardkost, wat ecologisch een groot voordeel is, omdat het niet helemaal van de andere kant van de wereld overgebracht moet worden.

Zink is zelfs zo populair dat het ook als gevelbekleding gebruikt kan worden. En omdat ook wij fan zijn van dit fantastische, duurzaam materiaal, kunt u hiervoor ook bij ons terecht.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wenst u graag een gratis, vrijblijvende prijsofferte? Neem dan zeker contact met ons op.